Bezoek aan de stad

Leuk dat je een bezoek komt brengen aan Den Bosch. De ondernemers in de binnenstad doen er alles aan om je veilig te ontvangen. Samen proosten en shoppen we op 1,5 meter. Samen houden we rechts en bij drukte lopen we om. Kom gerust lekker op de fiets. In de stad stappen we af en we stallen we onze fiets. Op deze pagina lees je meer over het bezoeken van de Bossche binnenstad vandaag de dag. 

Kom je shoppen of terrassen?

In onze historische binnenstad hebben we te maken met veel steegjes en pleinen. We vragen je om goed naar de pijlen op de weg te kijken voor de juiste looprichtingen. Over het algemeen betekent dat dat je zoveel mogelijk rechts loopt. Soms vragen we je ook om een blokje om te lopen, wanneer een bepaalde straat te smal is voor tweerichtingsverkeer.

Sta je op het punt de binnenstad te bezoeken? Bekijk dan vlak voor jouw bezoek even of het verstandig is om naar de binnenstad te komen op de druktemeter.

Kom je naar de markt?

De markt heeft op dit moment een gewijzigde indeling op woensdag en op zaterdag, zodat er meer ruimte is voor het winkelend publiek. Hierdoor kan het soms even zoeken zijn naar jouw vaste adresjes.

Kom je op de fiets?

Door de beperkte ruimte in onze binnenstad vragen we fietsers de komende tijd fietsen alleen in de fietsenstallingen te zetten. Ook zijn er op straat enkele fietsenrekken / stallingen. Staat jouw fiets niet in een stalling of rek? Dan kan het zijn dat deze verplaatst wordt naar fietsdepot bij de Wolvenhoek. Je kan jouw fiets daar gratis weer ophalen van maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur.

Daarnaast mag er in de weekenden (vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur) niet gefietst worden in het hart van de binnenstad. Op de overzichtskaart zie je voor welk gebied dit geldt met daarbij de stallingsvoorzieningen. Op de fietsrouteskaart kun je de routes zien die je kunt nemen. We vragen je om in dit gebied met de fiets aan de hand te lopen of om de binnenstad heen te fietsen.

Kom je met de auto?

Parkeergarages

Parkeer in een van de parkeergarages, contactloos betalen is hier mogelijk. Parkeer zoveel mogelijk in de parkeergarages dit is goedkoper dan op straat. Op deze manier houden we de parkeerplaatsen op straat vrij voor alle thuiswerkende binnenstadbewoners.

Transferia

Op dit moment is alleen transferium Deutersestraat geopend. Houd er rekening mee dat ook in de transferiumbussen het gebruik van een mondkapje verplicht is. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de gratis leenfietsen op het transferium.

OPGELET: Vanaf zondag 5 juli openen alle transferia weer. Houd er rekening mee dat ook in de transferiumbussen het gebruik van een mondkapje verplicht is. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de gratis leenfietsen op het transferium.