Cultuurtips van het Zuiden

De animatie video's ''Cultuurtips van het zuiden'' zijn gecreëerd door ondernemers in 's-Hertogenbosch voor iedereen die thuis een cultureel avontuur aan wil gaan. In de video's worden tips besproken om thuis leuke en leerzame activiteiten te ondernemen. De tips zijn voor zowel jong als oud! Probeer ze allemaal!

Theater aan de Parade

Ook in moeilijke tijden wilt Theater aan de Parade geen achteruitgang. Zij willen de mensen blijven verrijken met theater, muziek en cabaret. Wat voedt je lijf, hoofd en hart meer dan een mooie voorstelling, een aangrijpend verhaal of een ontroerend concert? Dus daarom: Theater aan de Parade Deelt!

Wil je meer weten? Bekijk hier de animatie van Theater aan de Parade.

Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum toont de kunst, geschiedenis en cultuur van Brabant. Wegens het coronavirus is Het Noordbrabants Museum geopend voor een beperkt aantal personen. Reserveer daarom altijd via de website zodat je zeker weet dat je naar binnen kan. Zoek je liever niet de drukte op? Bezoek het museum vanuit je eigen huiskamer!

Bekijk hier de animatie voor meer informatie.

Design Museum

Design Museum Den Bosch presenteert de tentoonstelling ‘Keramiek in Quarantaine’. Het is een selectie van internationale topstukken uit de collectie van het museum. De tentoonstelling is gratis en voor iedereen te zien die door De Mortel langs de ramen van het museum loopt. Natuurlijk zijn de stukken op tenminste anderhalve meter afstand van elkaar geplaatst. 

Kom alles te weten! Bekijk hier de animatie.

Erfgoed

Ontdek de ‘digitale’ mogelijkheden om het erfgoed van ’s-Hertogenbosch te ontdekken. Bekijk de archeologische en bouwhistorische vondsten in 3D, maak een virtuele tocht door de tijd met oude kaarten of maak een virtuele tour door het Huis van Bosch. Zo ontdek je tóch het verleden van ’s-Hertogenbosch!

Bekijk hier de animatie en kom meer te weten.

Verkadefabriek

Verkadefabriek, maar dan thuis! Online films kijken via Picl. Onze (nieuwste) films en documentaires zijn ook bij jou thuis te zien. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt. Zo zie je niet alleen de allernieuwste films, maar steun je ook de Verkadefabriek en de filmsector. 

Kijk voor meer informatie op de website of bekijk hier de animatie van de Verkadefabriek. 

BABEL

Sinds medio mei mag Babel haar leden en cursisten weer verwelkomen op diverse locaties. De bibliotheken zijn weer open aan de Hinthamerstraat, Perron 3 en andere locaties in Den Bosch en omgeving.

Wil je weten wat Babel nog meer weer doet? Bekijk dan hier de video!

JAZZ IN DUKETOWN

Geen jazzconcerten tijdens ons Jazz in Duketown weekend? Dat kan toch niet? Inderdaad! Jazz in Duketown heeft geregeld dat je van uit je huis kan genieten van de beste Jazz. Ontdek alle hits van voorgaande jaren en bekijk de video's van legendarische optredens. Dat gewoon vanuit je eigen comfortable stoel. Ontdek het hier!

Bekijk hier de animatie en kom alles te weten.

WILLEM TWEE

Willem Twee muziek en beeldende kunst is een volwaardige, breed gedragen koepelstichting die  jonge en vernieuwende kunst stimuleert en innovatief cultureel ondernemerschap. Bij Willem Twee was het de afgelopen tijd bijzonder stil in de concertzalen. Gelukkig zijn de zalen weer open en staan de acts weer op het podium.

Ontdek het allemaal! Bekijk het op de website

AFZENDER BOULEVARD: KLEINSCHALIG ZOMERPROGRAMMA

Onder de noemer ‘Afzender Boulevard’ duiken deze zomer, vooral in de tweede week van augustus, 25 voorstellingen, performances en installaties op in 's-Hertogenbosch. Hun gedeelde motto is ‘Nader de ander’. Want na maanden van afzondering, gepaste afstand en ontwijking gloeit het verlangen om [wat] dichterbij te komen. 

Bekijk hier de animatie