pop-up restaurant GAST - Den Bosch

Pop-up restaurant GAST

Contact

Adres:
Burgemeester Loeffplein 70 e
5211RX 's-Hertogenbosch
Plan je route

GAST is een pop-up restaurant gevestigd in de kapel van het voormalige Groot Ziekengasthuis in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Hier gaan de 28 beste chefs van Brabant (waaronder in totaal 12 Michelinsterren), verenigd in Noord-Brabant Culinair (NBC), dit jaar de sterren van de hemel koken.

De Mariakapel op het Gasthuiskwartier is omgebouwd tot het (tijdelijke) heiligdom van de beste chefs van Brabant. De kapel is, met behoud van de originele elementen, getransformeerd tot een uniek en sfeervol pop-up restaurant dat zich fantastisch leent voor uiteenlopende evenementen. Vanaf het voormalige altaar bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over ons eten. Noord-Brabant Culinair staat voor het verspreiden en bewaken van het Brabantse, culturele en gastronomische erfgoed.

In dit sfeervolle pop-up re…

Lees verder

GAST is een pop-up restaurant gevestigd in de kapel van het voormalige Groot Ziekengasthuis in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Hier gaan de 28 beste chefs van Brabant (waaronder in totaal 12 Michelinsterren), verenigd in Noord-Brabant Culinair (NBC), dit jaar de sterren van de hemel koken.

De Mariakapel op het Gasthuiskwartier is omgebouwd tot het (tijdelijke) heiligdom van de beste chefs van Brabant. De kapel is, met behoud van de originele elementen, getransformeerd tot een uniek en sfeervol pop-up restaurant dat zich fantastisch leent voor uiteenlopende evenementen. Vanaf het voormalige altaar bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over ons eten. Noord-Brabant Culinair staat voor het verspreiden en bewaken van het Brabantse, culturele en gastronomische erfgoed.

In dit sfeervolle pop-up restaurant worden het hele jaar door uiteenlopende culinaire evenementen georganiseerd: van kookworkshops tot thematische diners, van masterclasses tot culinaire concerten. Vanaf het voormalige altaar in de kapel bereiden de chefs hun gerechten en vertellen ze verhalen over en achter ons eten.

GAST celebrates food
In het jaar van Brabant Celebrates Food krijgen deze chefs de ruimte om hun culinaire religie te belijden in dit pop-up restaurant. 2-Michelinsterrenchef Soenil Bahadoer van Restaurant de Lindehof** in Nuenen heeft afgetrapt met Soenil loves Vincent: een diner geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh, die in Nuenen zijn eerste meesterwerk maakte. Na Bahadoer volgen chefs als Dennis Middeldorp van sterrenrestaurant Sense* die zich laat inspireren door de Tuin der Lusten, De Lekkere Man die kookt met mannelijke dieren die normaal (onterecht) het bord niet halen en Edwin Kats van Noble* die zijn concept nog even geheim houdt. Elke chef zal iets vernieuwends of verrassends doen in GAST. Hierbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de We Are Food-thema’s die in het kader van Brabant Celebrates Food op de agenda staan. Ook andere chefs en organisaties zijn van harte welkom om iets moois neer te zetten in GAST. Maar wat er ook gebeurt, altijd staat gastronomie, de Brabantse gastvrijheid en genieten centraal.

Lees minder

IN DE BUURT

Toon resultaten

Neem alvast een kijkje