Samen zijn wij Den Bosch

#SamenzijnwijDenBosch Tijdens de Corona-crisis hebben we in ’s-Hertogenbosch direct de handen ineengeslagen. Alleen samen krijgen we Corona onder controle en alleen samen komen we door deze bizarre tijd.

Help de ondernemer uit je buurt

Begin april ging de campagne KoopLokaal, ProefLokaal, BeleefLokaal en SpreekLokaal van start. Een manier om bewoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch te activeren om de ondernemers uit de omgeving te blijven ondersteunen. Via online promo’s, posters in de etalages, Abri’s in de bushokjes en advertenties in de kranten werden bewoners gestimuleerd om de ondernemers uit je eigen buurt te ondersteunen. Diverse ondernemers zijn daarnaast gevraagd een vlog te maken over hoe zij in deze periode toch het beste ervan maken.

Vlogs van de ondernemers

Bekijk hier de vlogs van de ondernemers tijdens de coronacrisis. Hoe houden zij het hoofd boven water en hoe zorgen zij dat hun klanten optimaal kunnen blijven genieten van shoppen, eten en entertainment. 

Promo van Samen zijn wij Den Bosch

Ontdek hier wat "Samen zijn wij Den Bosch" is en wat het voor jou kan betekenen. 

Cultuurtips voor Thuis

De vele culturele instellingen uit de stad lieten tijdens de maanden april, mei en juni zien waar ze toe in staat zijn. Onder het motto ‘Als mensen ons niet kunnen bezoeken, bezoeken wij de mensen’ zijn er aansprekende, vooral online, activiteiten opgezet om toch in contact te blijven met de bezoekers aan de stad. Op deze manier bewijst ’s-Hertogenbosch ook in deze moeilijke tijd de Cultuurstad van het Zuiden te zijn. Via eigentijdse animaties zijn de activiteiten van de culturele instellingen onder de aandacht gebracht.

Bossche Zomer

Vanaf begin juni is er weer meer ruimte om te bewegen en erop uit te gaan. Vele ondernemers hebben in samenwerking met de gemeente de handen ineen geslagen. Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 vindt in ’s-Hertogenbosch de Bossche Zomer plaats, waarmee we op een bijzondere manier een zo normaal mogelijke zomer creëren voor de inwoners van ‘s-Hertogenbosch. In ruim opgezette kwartieren (gebieden/stadsdelen), verspreid over de gemeente ‘s-Hertogenbosch kunnen Bosschenaren elkaar na maanden thuis zitten, eindelijk weer veilig ontmoeten. Niet alleen in de historische binnenstad, maar ook daarbuiten. In deze kwartieren staat ontmoeting voorop, en is veiligheid een voorwaarde. 

Bekijk het programma!