Heusden

Met haar pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, vele ateliers en galerieën, unieke winkeltjes en toprestaurants is de sfeervolle vestingstad Heusden een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie, goed eten en drinken. Prachtig gelegen aan de Bergsche Maas, met uitgebreide watersportfaciliteiten. Iedere zondagmiddag kun je deelnemen aan een stadswandeling onder leiding van een gids en ontdekken waarom bezoekers van over de hele wereld dit historische stadje graag aan doen. Ook in de omgeving van Heusden is veel te doen en te beleven, wat maakt dat het vestingstadje een prima uitvalsbasis is voor een korte vakantie. 

Wandelingen

Start je bezoek!

In het bezoekerscentrum bevindt zich het Heusdens Buro voor Toerisme en het streekarchief Langstraat, Heusden Altena. Aan de balie vind je toeristische informatie, routes en kaarten van de omgeving. De maar liefst 30 m2 grote maquette van  Heusden vesting is een eyecatcher in het pand. Ook wordt er een film getoond over de geschiedenis van Heusden vesting (Nederlands- en Engelstalig). Verder zijn er in het pand een Gildenkamer en een trouwzaal, waar de wisselende exposities plaatsvinden.  

bezoekerscentrum

Tips!

Fiets- en wandelroute De Ringdijk van Heusden

Verken de omgeving van Heusden aan de hand van fietsknooppunten. Geniet van de flora en fauna, vanaf de fietspaden, over de dijken, langs uiterwaarden van de Maas en over de dijkjes bij de wielen.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Een uniek natuurgebied voor jong en oud. Rondom de duinen zijn vele horecagelegenheden en mogelijkheden tot overnachten.Een gebied van ruim 3.500 hectare groot met stuifzandduinen, die 10.000 jaar geleden ontstaan zijn.