Top 10 Bestemmingen

In ’s-Hertogenbosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels. 's-Hertogenbosch is de stad van Middeleeuws wonen boven de Binnendieze en van eigentijdse woningen in het Paleiskwartier. De stad van grootse, nationaal vermaarde culturele evenementen en van doorzakken in een knus kroegje. Van bruisend carnaval op straat tot rust en ruimte in Het Bossche Broek.

Geen idee waar je moet beginnen? Helemaal niet erg. Om je op weg te helpen vind je hieronder een lijstje met de tien bestemmingen die onmisbaar zijn tijdens je bezoek aan 's-Hertogenbosch.

Ervaar de rust in Het Bossche Broek

Ontsnap even aan de drukte van de stad en geniet van het prachtige uitzicht op de ‘skyline’ van ’s-Hertogenbosch.

Bezoek Het Bossche Broek

Bezoek het plein De Markt

Van alle pleinen is de Markt het oudste plein van de stad. Tot op de dag van vandaag is het plein nog steeds het bruisende middelpunt van de stad.

Bezoek De Markt

Geniet van Bossche gastvrijheid in de Korte Putstraat

Kom puur genieten in de Korte Putstraat: dé culinaire straat van 's-Hertogenbosch. Waar het bruist van de bourgondische, typische Bossche gastvrijheid en waar uit eten gaan een beleving wordt.

Bezoek De Korte Putstraat

Borrel mee op De Parade

De Parade bestaat uit een groot plein met aangelegen terrassen. De perfecte locatie om een hapje te eten of gezellig te borrelen aan de voet van de Sint-Janskathedraal.

Bezoek De Parade

Bezoek de hypermoderne wijk Het Paleiskwartier

De Paleisbrug, die je van het historische centrum naar het Paleiskwartier voert, verbindt de oude en nieuwe stad van ’s-Hertogenbosch. Deze jonge wijk achter het station beschikt over moderne gebouwen die wereldwijd bekend zijn.

Bezoek Het Paleiskwartier

Bezoek de shopping hotspots in De Snellestraat

Een straat om in de gaten te houden. Steeds meer hippe, leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes vestigen zich in deze straat. De Snellestraat is een zijstraat van de welbekende Vughterstraat.

Bezoek De Snellestraat

Ervaar de natuur in De Moerputten

De Moerputten is een van de weinig overgebleven laagveenmoerassen in Zuid-Nederland. Het meest opvallende is de brug die het moeras doorsnijdt. Een sprookje voor wandelaars: hoog boven het moeras tussen natuur en historie.

Bezoek De Moerputten

Ontspan midden in de stad in De Jeroen Bosch Tuin

De Jeroen Bosch Tuin is een begrip in 's-Hertogenbosch. Het parkje is overdag voor iedereen toegankelijk en fungeert als rustige, groene oase in de drukke binnenstad. Kom langs en geniet van de rust in deze prachtige tuin.

Bezoek de Jeroen Bosch Tuin

Bezoek de Tramkade

Op het terrein van voormalig mengvoederfabriek de Heus zal een nieuwe, dynamische samenleving ontstaan: de sociale, culturele en economische hotspot met een internationale uitstraling.

Bezoek De Tramkade

Kom borrelen in De Uilenburg

Deze authentieke wijk staat niet alleen bekend om haar gezellige terrassen en evenementen, maar ook om de Binnendieze die onder de Uilenburg door loopt.

Bezoek de Uilenburg