985a37a5d7c249c8a4ef14455ba3c2d3.jpg

Stadsboerderij Eyghentijds

Contact

Adres:
Stadsboerderij Eyghentijds
Lunerkampweg 5
5245 NB ROSMALEN
Plan je route

Familie van Wagenberg heeft vanuit hun visie en leefwijze op hun biologische varkenshouderij en boerderijwinkel De Jofrahoeve in Esch, de deur…

Lees verder

Familie van Wagenberg heeft vanuit hun visie en leefwijze op hun biologische varkenshouderij en boerderijwinkel De Jofrahoeve in Esch, de deuren opengezet voor alle geïnteresseerden in het biologisch houden van varkens, scholen, instellingen, verenigingen, kunstenaars en theatergroepen. Zo werd er een aantal jaar geleden in samenwerking met bkkc het project ‘De Boer op’ gepresenteerd, een project van De Kwekerij. Op het boerenerf in Esch  staat een herbouwde vlaamse schuur waar ruimte is om activiteiten onder te brengen die hun visie uitdragen namelijk; mensen verbinden met het platteland, de dieren, natuur en cultuurhistorie. De vraag: hoe kun je de mens nog meer enthousiasmeren om de stap te zetten naar het platteland, kan beantwoord worden met; platteland verhuizen naar de stad. Daarom gaat De Jofrahoeve haar expertise en dieren verplaatsen naar een uniek plekje in Rosmalen. Hier is ruimte voor het ontvangen en onderbrengen van nieuwe projecten,waar verbinding in de meest brede betekenis, tot uiting kan komen.

En zo ontstond er dit jaar Stadsboerderij Eyghentijds in Rosmalen. Het is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, waar beleving en voelen centraal staan, omgeven door een prachtig stukje natuur. Alle elementen van het leven worden hier bij betrokken. Water, hout, vuur, lucht en aarde omringen ons, maar niet iedereen is zich hier van bewust. Wij hopen dat door initiatieven vanuit verschillende partijen, zich dit verder kan ontplooien. Naast dit alles, kun je op de stadsboerderij terecht in ons boerderijwinkeltje, boerderijterras, speeltuin, educatie, beleving van muziek verzorgd door Modern Classic,  dagbesteding voor ouderen 'op eyghen wijze', dagbesteding voor Cello, imkerij Stad en Streek, Milieu- Natuur Educatiecentrum, verschillende therapievormen en verschillende evenementen. Stadsboerderij Eyghentijds is nog in ontwikkeling en hoopt in het voorjaar van 2015 helemaal klaar te zijn met hun plannen. Momenteel is wel ons winkeltje en terras geopend, voorlopig op elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De familie is ontzettend dankbaar dat ze dit, samen met Loek Sonderen en Ad en Henriëtte Bevers,  en vele andere enthousiaste vrijwilligers, mogen realiseren aan de rand  van 's-Hertogenbosch. Het ligt vlak langs de A2 en er zijn al veel belangstellenden vanuit de omliggende wijken, maar zeker ook ver daar buiten langsgekomen.

Lees minder

IN DE BUURT

Toon resultaten