Jaren '80

De jaren '80

Bezoek vanaf 3 juni in Het Noordbrabants Museum de nieuwe tentoonstelling De Jaren 80. Doemdenkers en positivo's. Aan de hand van objecten,…

Lees verder

Bezoek vanaf 3 juni in Het Noordbrabants Museum de nieuwe tentoonstelling De Jaren 80. Doemdenkers en positivo's. Aan de hand van objecten, foto’s, video- en audiofragmenten rondom de thema’s politiek en maatschappij, innovatie, sport, milieu en gezondheid, mode en muziek, film en tv herbeleef je het hele decennium. En met een ingerichte tienerkamer, kleedkamer en goed fout-kamer is de tentoonstelling een groot feest der herkenning voor iedereen die tiener was in deze jaren! Bij een aantal objecten wordt een vergelijking gemaakt tussen toen en nu (bijvoorbeeld de mobiele telefoon) waardoor de tentoonstelling ook aantrekkelijk is voor de huidige generatie tieners. Pronkstukken in de tentoonstelling zijn onder andere de schaatsen en olympische gouden medailles van Yvonne van Gennip en het ruimtevaartpak van Wubbo Ockels. Natuurlijk is er ook een stukje van de Berlijnse muur, Doe Maar fanattributen, een Trabant, originele Rubiks kubussen te zien en blijven een journaalitem over de Elfstedentocht met W.A. van Buren en een anti-aids poster niet uit. In de tentoonstelling zijn allerlei interactieve elementen aanwezig. Je kunt samen met je kinderen aan de slag met bijvoorbeeld de zenuwspiraal uit de Willem Ruis Show, je Madonna-moves en Fame-danspasjes op de dansvloer van de silent disco oefenen, samen een Achterwerk in de Kast-filmpje maken, een favoriete elpee draaien bij de soundbar of bladeren door bijna historische edities van Flair en Libelle.  

Familieopening en vakantie-activiteiten 

Ook worden tijdens de looptijd van deze tentoonstelling, waarin de zomervakantie valt, diverse kinderworkshops en flankerende activiteiten voor het hele gezin georganiseerd. Op zaterdag 3 juni is iedereen tussen 11.00 uur en 17.00 uur welkom op de publieksopening voor jong en oud. Het programma varieert van een DJ die alleen jaren 80 muziek draait en een kapper die de grootste kuiven maakt tot een Loesje schrijfworkshop.

Zin in een jaren '80 'experience'? Klik dan snel hier!

 

Lees minder

Wanneer

  • dagelijks t/m 15 oktober 2017

Bereikbaarheid

Toon resultaten

Reviews