Designing Freedom

California: Designing Freedom

‘Designed in California’ is een mentaliteit en een wereldwijd fenomeen dat diepgaand ons leven beïnvloedt. De tentoonstelling California: Designing Freedom brengt voor het eerst in kaart hoe de huidige hightech-cultuur van Silicon Valley is voortgekomen uit de idealen van de tegencultuur van de jaren zestig.

De typische Californische drang naar vrijheid en zelfverwezenlijking kreeg de afgelopen vijftig jaar vorm in zeer diverse producten: van lsd-zegels, protestposters en surfboards tot iPhones, Uber en DNA-zelfbouwpakketten. ‘Designed in California’ staat voor een unieke integratie van design en een ‘way of life’, maar ook voor de paradox van de ontworpen vrijheid.

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch haalt met deze tentoonstelling vele unieke bruiklenen naar Nederland, zoals de handgetekende schetsen van de Macintosh-pictogrammen, artwork voor de cultfilm Blade Runner door Syd Mead, en de zelfrijdende auto van Waymo (voorheen Google).

Wanneer

  • elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 17 juni 2018
  • Geopend dinsdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur. Gesloten op maandag (m.u.v. feestdagen), nieuwjaarsdag, carnaval, Koningsdag en eerste kerstdag

Prijzen

  • € 7,00 Meer info over ticketprijzen: http://sm-s.nl/visit/details/47/tickets

Bereikbaarheid

Toon resultaten

Neem alvast een kijkje

Reviews