Jheronimus Bosch Art Center

Diorama: Grootste Kerststal van Europa

Contact

Adres:
Jheronimus Bosch Art Center
Jeroen Boschplein 2
5211 ML 's-Hertogenbosch
Plan je route

1700 Figuurtjes gaan op 100 vierkante meter het hele Kerstverhaal vertellen te midden van de schilderijen van Jeroen Bosch. Van 9 december 20…

Lees verder

1700 Figuurtjes gaan op 100 vierkante meter het hele Kerstverhaal vertellen te midden van de schilderijen van Jeroen Bosch. Van 9 december 2017 tot en met 7 januari 2018 zijn in het JBAC alle taferelen rond de geboorte van Jezus te bewonderen, in een meeslepend decor van bergen, velden, waterpartijen en woestijnen. De timmermanswerkplaats in Nazareth, de visvangst op het Meer van Galilea, het paleis van koning Herodes, de volkstelling te Bethlehem, de herders met hun kuddes op de velden, de armoedige geboortestal met de engelenkoren, de reisroutes van de Drie Koningen, de vlucht naar Egypte, het verblijf van de farao, en vele andere komen aan bod. 1700 Figuurtjes, mensen en dieren, allemaal op een schaal van 1:11. Zij vertellen van het begin van het leven van Jezus. In de schilderijen van Bosch wordt vooral zijn pijnlijke einde weergegeven. De grote Kerststal met al die gelukkige en spannende scènes rond de geboorte, en die 21 schilderijen met dat pijnlijke einde. Samen gaan ze het complete verhaal vertellen.

Dit reusachtige project werd al in 1999 opgezet door de Friezen Fred van der Zwet en Roel den Dulk. Jaarlijks werd de kerststal uitgebreid tot hij niet meer in huis paste. Eerder was de kerststal te zien in het noorden en oosten van ons land, waar hij tienduizenden bezoekers trok.

Omdat wij iedereen willen laten genieten van deze kerststal zullen we van 12 december t/m 7 januari geopend zijn extra lang open: 11.00 - 17.30 (feestdagen hebben afwijkende openingstijden) Ook zullen we maandag 18 december geopend zijn.

Lees minder

Wanneer

  • dagelijks t/m 7 januari 201811.00 - 17.30 uur

Bereikbaarheid

Toon resultaten

Neem alvast een kijkje

Reviews