Cultuurstad van het zuiden

Welkom in een eeuwenoude binnenstad vol historische steegjes. Welkom bij rauwe industriële hotspots op de Tramkade. Op de Binnendieze in een bootje onder de huizen door. Bij de mooiste exposities in Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch. Welkom in de vele restaurants in de Korte Putstraat en de gezellige cafés in de Uilenburg. Bij het internationale Theaterfestival Boulevard en bij Jazz in Duketown. In de geboorteplaats van Jheronimus Bosch.

Welkom in de stad waar elke dag wat cultureels te beleven valt: het gastvrije en bourgondische ’s-Hertogenbosch. Cultuurstad van het Zuiden.

Cultuur tot diep in de kern

In ’s-Hertogenbosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels.

Cultuurhistorisch shoppen

Shoppen in Den Bosch is shoppen in een uniek cultuurhistorisch decor, zowel in de grotere winkelstraten als in de sfeervolle zijstraatjes. Shop till you drop!

Bourgondisch genieten

Ontdek de bourgondische, Bossche cultuur! Want culinair genieten, dat kan zeker in 's-Hertogenbosch. Ontdek het hier!

Het Noordbrabants Museum - Tentoonstellingen

Design Museum Den Bosch - Expositie: Bodydrift - Anatomies of the Future

Een indrukwekkende tentoonstelling over de morele en technologische grenzen van het menselijk lichaam. De expositie is te zien van 1 juni tot en met 20 september. 

Culturele hotspots in Den Bosch

Ontdek historische en hedendaagse kunst

Het Museumkwartier: twee musea onder één dak. Het Design Museum Den Bosch biedt samen met Het Noordbrabants Museum een veelzijdig aanbod van kunst en cultuur. Met ruim 5.000 vierkante meter is het een van de grootste musea van Nederland!

Ontdek het Kwartier