Cultuurstad van het zuiden

Welkom in een eeuwenoude binnenstad vol historische steegjes. Welkom bij rauwe industriële hotspots op de Tramkade. Op de Binnendieze in een bootje onder de huizen door. Bij de mooiste exposities in Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch. Welkom in de vele restaurants in de Korte Putstraat en de gezellige cafés in de Uilenburg. Bij het internationale Theaterfestival Boulevard en bij Jazz in Duketown. In de geboorteplaats van Jheronimus Bosch.

Welkom in de stad waar elke dag wat cultureels te beleven valt: het gastvrije en bourgondische ’s-Hertogenbosch. Cultuurstad van het Zuiden.

Bourgondisch genieten

Ontdek de bourgondische, Bossche cultuur! Want culinair genieten, dat kan zeker in 's-Hertogenbosch. Ontdek het hier!

Cultuurhistorisch shoppen

Shoppen in Den Bosch is shoppen in een uniek cultuurhistorisch decor, zowel in de grotere winkelstraten als in de sfeervolle zijstraatjes. Shop till you drop!

Cultuur tot diep in de kern

In ’s-Hertogenbosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels.

Bossche Zomer

Kom een kijkje nemen tijdens De Bossche Zomer in Den Bosch! Een zomervakantie lang de leukste lokale plekken bezoeken, genieten van kunst, eten en natuur in het karakteristieke stadje 's-Hertogenbosch.

 

Ontdek hier het zomerse programma

Het Noordbrabants Museum - Tentoonstellingen

Afzender Boulevard

Half april moest Theaterfestival Boulevard besluiten om het festival door te schuiven naar 5 t/m 15 augustus 2021. Net toen het programma zo goed als rond was én er na veel mooie gesprekken tot een thema was gekozen: 'Lend me your ears.' Ondanks de pandemie heeft Theaterfestival Boulevard een mooie zomerprogramma vastgesteld voor iedereen die wilt luisteren. Oren horen niet in vitrines, maar erbuiten. In theaters, tenten en op terrassen. Kom Afzender Boulevard 2020 bewonderen in Den Bosch. Het festival dat gespitst blijft!

Ontdek Theaterfestival Boulevard 2020

Culturele hotspots in Den Bosch

Ontdek historische en hedendaagse kunst

Het Museumkwartier: twee musea onder één dak. Het Design Museum Den Bosch biedt samen met Het Noordbrabants Museum een veelzijdig aanbod van kunst en cultuur. Met ruim 5.000 vierkante meter is het een van de grootste musea van Nederland!

Ontdek het Kwartier