De Brabantse cultuur smaakt naar meer! Wil je nog meer genieten van de Brabantse gastvrijheid? Breng een bezoek aan een van de bestemmingen in de omgeving. Ben jij een echte natuurliefhebber? Of snuif je liever cultuur op? Het is er allemaal! Wij willen jou graag inspireren met deze pagina, lees snel verder.

Maak een foodtour

Ben jij de trotse eigenaar van een prachtig blinkende oldtimer? Dan is deze foodtour echt iets voor jou.

Trek er samen met mede oldtimer fanaten op uit in het Noordoost Brabantse land. Met de route van bijna 100 kilometer rijd je door natuurgebied de Maashorst, ontdek je de prachtige bezienswaardigheden die de regio te bieden heeft en maak je smakelijke tussenstops. Verschillende horecapunten langs de route serveren de lekkerste gerechtjes, gemaakt van streekproducten. Genieten!

In het bezit van een oldtimer en dol op touren? Lees dan snel verder en tour mee.

Lees hier meer

Leer de historie van Kasteel Heeswijk kennen

© Bezoek Vught - Fort Isabella 2 // Brabant Marketing

Ontdek het bruisende Fort Isabella

Nationaal Monument Kamp Vught

Stap in de voetsporen van Van Gogh

Ontdek de natuurparken

Wist jij dat er rondom 's-Hertogenbosch zoveel mooie natuur te vinden is? Naast de 'Brabantse sahara', Nationaal Park de Loonse & Drunense Duinen' vind je ook een enorm natuurgebied, ook wel 'De Maashorst' of 'het Oergebied in Brabant' genoemd. In dit gebied kom je onder andere oerbewoners van het gebied tegen zoals taurossen en wisenten. Lees snel verder, trek je wandelschoenen aan en neem je verrekijker mee. Voorkom drukte in natuurgebieden en check de Brabantse druktemeter voordat je aan jouw tocht begint.

Verken de vestingsdorpjes

Heusden

Met haar pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, vele ateliers en  galerieën, bijzondere winkeltjes, goed uitgeruste havens en toprestaurants is vestingstad Heusden een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie, watersport en goed eten en drinken.

Ravenstein

Ravenstein kent een lange historie die terug je terugvindt in de monumentale pandjes. Van een molen, stadshergerg tot aan kerken. Laat je rondleiden tijdens een stadswandeling, overnacht in een knus B&B of (huur een) fiets door het vestingsdorp.

Bezoek een attractiepark

Overnacht in de stad, ontdek de cultuurhistorie en knusse shopstraatjes. Wil je een adrenalineboost of op safari? Geniet met (of zonder) kinderen van een van de leukste attractieparken in de buurt van 's-Hertogenbosch. Klik snel verder en plan je bezoek.