Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch is de beroemdste zoon van 's-Hertogenbosch. Hij werd rond 1450 geboren en hier rijpten zijn grote thema's verleiding, zonde en rekenschap. Aan de Bossche Markt maakte Jheronimus zijn unieke schilderijen en tekeningen en wist hij het middeleeuwse leven te verbeelden in werken vol symboliek, fantasieën en raadsels.

Met Rembrandt, Van Gogh en Vermeer is Bosch één van de meest invloedrijke Nederlandse meesters ooit. Bosch was een visionair en is een tijdloos icoon: zijn zonderlinge beeldtaal en onnavolgbare visoenen werden wereldwijd begrepen en gewaardeerd. Vijfhonderd jaar geleden. En vandaag nog steeds. Iedere dag weer weten zijn werken bezoekers van musea wereldwijd te boeien en bewonderaars van alle continenten te inspireren. Jheronimus Bosch leeft!

Ontdek de stad van Bosch

Jheronimus Bosch Art Center

Nergens ter wereld vind je zo’n compleet overzicht van het werk van Bosch als in het Jheronimus Bosch Art Center. In deze kerk hangt een unieke collectie van de Bossche schilder. Reproducties weliswaar, maar op ware grootte en als originelen ingelijst.

Bekijk de film over het leven van Bosch terwijl de figuren uit zijn meesterwerken boven je hoofd vliegen. Na de film nemen de schilderijen je letterlijk mee de kerktoren in. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in 'het atelier van Jheronimus' en geniet boven in de toren van het prachtige uitzicht over zijn stad!

Bezoek het Bosch Art Center

Het Boschjaar in 2016 was mysterieus, fonkelend & mateloos fascinerend!

Loes van Heesbeen

Hemel- en hellevaart

Vaar in een karakteristieke open boot door en onder de stad van Bosch. Ontdek de wonderlijke figuren uit zijn meesterwerken en breng een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center. (Vanaf 1 april)

Bezoek deze vaartocht