Stadswandeling en rondvaart

In ’s-Hertogenbosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst en hightech bedrijven. De stad van Middeleeuwse panden boven de Binnendieze en van eigentijdse gebouwen in de nieuwbouwwijken. Verken de stad en ontdek al het moois dat ’s-Hertogenbosch te bieden heeft.

Ontdek 's-Hertogenbosch in winterse sferen

Winterwandeling

Wil je de stad optimaal leren kennen? Dan is de stadswandeling de ideale manier om kennis te maken met de verborgen plekjes van ’s-Hertogenbosch. Laat je rondleiden door één van onze lokale stadsgidsen en ontdek de bijzondere verhalen!

Winterwandel- vaartocht

’s-Hertogenbosch is een vestingstad met een rijke geschiedenis. Leer hoe de stad zich door de eeuwen heeft verdedigd. Bezichtig de stadsmuren en vestingwerken. Luister tijdens de stadswandeling naar de interessante verhalen. Vervolgens geniet je van de levendige verhalen die worden verteld vanaf het water onder genot van een heerlijke warme glühwein.

Wintervaren

Op steenworp afstand van de drukke binnenstad vind je natuurgebied het Bossche Broek. Je vaart hierlangs tijdens de vaartocht over de Dommel met uitzicht op de stadsmuren. Geniet daarnaast van de city skyline onder het genot van een warme glühwein.

(Er)vaar de Binnendieze

Dat 's-Hertogenbosch een prachtige historische binnenstad heeft is bij de meeste mensen wel bekend. Maar heb je ook al eens onder de stad gekeken?
Het vaarseizoen is van 1 april tot en met 31 oktober.

Ontdek deze rondvaart

Wandel door 's-Hertogenbosch

Ontdek de unieke cultuurstad onder leiding van een gids en bewonder de vele bezienswaardigheden, leer over de historie en ontdek de mooie plekjes.

Ontdek de diverse wandelingen hier

Spoorzone wandeling

Wandel door de stad en beleef de Spoorzone op je eigen houtje. Met de gratis weblink kun je via je smartphone een route wandelen die je op bijzondere plekken, bekende highlights en verborgen parels leidt. Straks weet jij dingen over de stad waarvan zelfs de meest doorgewinterde Bosschenaar van onder de indruk is. De route duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en je kunt op elk punt van de route instappen.

Beleef de Spoorzone

Zuiderpark Stadswalzone wandeling

De route begint en eindigt in de nieuwe parkeergarage St.-Jan. Het plangebied Stadswalzone ligt tussen de historische binnenstad en het Zuiderpark. De Stadswalzone is een bijzonder nieuw onderdeel van het kralensnoer dat de oude vestingwerken aan elkaar verbindt, met tal van bijzondere plekken en ervaringen, geheel te voet te ontdekken!

Ontdek het Zuiderpark Stadswalzone

Fietsroute Linie 1629

Fiets (of wandel) de 49 kilometer lange route en ontdek de historie van Linie van 1629. Deze route staat aangegeven met bordjes ´Linie 1629´ en kun je gemakkelijk zelf wandelen of fietsen. Je komt voornamelijk in het buitengebied van 's-Hertogenbosch zoals Sint Michielsgestel, Heusden, Vught en Vlijmen. 

Bekijk hier Linie1629

Rondleidingen

Je bent er ongetwijfeld wel eens langs gelopen, het stadhuis, de Sint-Janskathedraal of het Zwanenbroedershuis. Ben je benieuwd naar de historie van deze culturele panden? Beklim de 43 meter hoge Sint-Janstoren of bezichtig 15 eeuwse muziekboeken en houtsnijwerken van Willem van Oranje in het Zwanenbroedershuis. Boek een van deze rondleidingen van Kring Vrienden en ontdek al dit moois.

Bekijk de mogelijkheden