Stadswandeling en rondvaart

In ’s-Hertogenbosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst en hightech bedrijven. De stad van Middeleeuwse panden boven de Binnendieze en van eigentijdse gebouwen in de nieuwbouwwijken. Verken de stad en ontdek al het moois dat ’s-Hertogenbosch te bieden heeft.

Wandel door 's-Hertogenbosch

Ontdek de unieke cultuurstad onder leiding van een gids en bewonder de vele bezienswaardigheden, leer over de historie en ontdek de mooie plekjes.

Ontdek de diverse wandelingen hier

Fiets- en wandeltochten

Belevingswandeling

Van poorterschap aan het einde van de zeventiende eeuw tot burgerrechten een eeuw later, de historie van de joodse gemeenschap in ‘s-Hertogenbosch gaat eeuwen terug. Met deze exclusieve belevingswandeling herdenken we de 75-jarige bevrijding, dompelen we ons onder in de historie van het jodendom in de stad en kijken we door de ogen van de Bossche inwoners in de jaren ‘40-’45. Luister, ontdek en leef mee.

Meer informatie

Spoorzone wandeling

Wandel door de stad en beleef de Spoorzone op je eigen houtje. Met de gratis weblink kun je via je smartphone een route wandelen die je op bijzondere plekken, bekende highlights en verborgen parels leidt. Straks weet jij dingen over de stad waarvan zelfs de meest doorgewinterde Bosschenaar van onder de indruk is. De route duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en je kunt op elk punt van de route instappen.

Beleef de Spoorzone

Zuiderpark Stadswalzone wandeling

De route begint en eindigt in de nieuwe parkeergarage St.-Jan. Het plangebied Stadswalzone ligt tussen de historische binnenstad en het Zuiderpark. De Stadswalzone is een bijzonder nieuw onderdeel van het kralensnoer dat de oude vestingwerken aan elkaar verbindt, met tal van bijzondere plekken en ervaringen, geheel te voet te ontdekken!

Ontdek het Zuiderpark Stadswalzone

Rondleidingen

Je bent er ongetwijfeld wel eens langs gelopen, het stadhuis, de Sint-Janskathedraal of het Zwanenbroedershuis. Ben je benieuwd naar de historie van deze culturele panden? Beklim de 43 meter hoge Sint-Janstoren of bezichtig 15 eeuwse muziekboeken en houtsnijwerken van Willem van Oranje in het Zwanenbroedershuis. Boek een van deze rondleidingen van Kring Vrienden en ontdek al dit moois.

Bekijk de mogelijkheden

Fietsroute Linie 1629

Fiets (of wandel) de 49 kilometer lange route en ontdek de historie van Linie van 1629. Deze route staat aangegeven met bordjes ´Linie 1629´ en kun je gemakkelijk zelf wandelen of fietsen. Je komt voornamelijk in het buitengebied van 's-Hertogenbosch zoals Sint Michielsgestel, Heusden, Vught en Vlijmen. 

Bekijk hier Linie1629